موارد پالایش شده بر اساس تاریخ: دی 1348
موارد پالایش شده بر اساس تاریخ: دی 1348
پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

معرفی مدارس محروم

  دانی که چرا خدا به تو داده دو دست /  من معتقدم که اندر آن سری هست

یک دست به کار خویشتن پردازی   /  با دست دگر ز دیگران گیری دست

 هدف بنيادين آباد سازان مدارس تلاش براي ساختن ايراني عاري از فقر فرهنگي با مآموريت مشاركت دراحداث فضاهايي شاداب و با نشاط آموزشي – فرهنگي مي باشد . اين موسسه یک نهاد خصوصی از دل جامعه می باشد که از هر کمک و فعالیتی که باعث تحقق اهداف موسسه شود هر چند کوچک (خرید یک توپ ، نیمکت ، درخت و یا هر گونه وسیله ورزشی ، رفاهی )استقبال نموده و براي تحقق این اهداف از تمامی عزيزاني كه می توانند ما را در این امر ملی و خداپسندانه همراهی کنند دعوت به عمل می آورد تا با همکاری و یاری رسانی در زمینه های مختلف مانند معرفی مدارس و مراکزی که به نوعی نیاز به کمک و رسیدگی دارند (ترجیحا نزدیک محل زندگی خود انتخاب شود که نظارت راحت تر باشد) برگزاری گردهمایی و مسابقات فرهنگی و ورزشی ، کمک به مرمت و نوسازی ساختمان ها و تاسیسات آسیب دیده و نیازمند تعمیر و بازسازی و نصب وسایل و تجهیزات ورزشی و سرگرمی برای دانش آموزان و فعالیت هایی از این دست به ایجاد فضایی شاداب و پرنشاط آموزشی کمک کرده و بذر انگیزه و امید به تحصیل و پیشرفت تحصیلی و فرهنگی را در دل دانش آموزان کاشته و دوران تحصیل آنها را به شادترین و زیباترین روزهای زندگی شان بدل سازد .  

شما عزیزان همواره می توانید از طریق روش های ارتباطی عنوان شده در بخش تماس با ما ، با ما در ارتباط باشید و ما را در جهت نیل به این امر ملی و خداپسندانه یاری نمایید .

 

منتشرشده در بلاگ
پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

کمک به مدرسه کودکی من

 

دوران تحصيل براي همه جزو خاطرات فراموش نشدني تمام عمر است .خاطراتي كه با يادآوري آنها حس خوش كودكي و سرمستي ناب آن روز ها ، در برابر چشمانمان نمايان مي شود . اما اكنون پس از گذشت سالها با مرور آن روزها در مي يابيم كه محدوديت ها و كمبود هايي در دوران تحصيلمان وجود داشت كه شايد اگر جاي خود را به امكانات تفريحي و رفاهي مي دادند ، روزهاي شادتر و بي دغدغه تري برايمان رغم مي خورد . فكر تجهيز و مرمت مدارس دوران تحصيلمان چنان شوق و انگيزه اي در ما ايجاد كرد كه بر آن شديم تا با ايجاد اين موسسه ، در این راه سخت ولی مقدس همراهانی بیابیم.

همنسل هاي عزيز تصور كنيد اگر فقط ده درصد از دانش آموزان آن سالها با چنين دغدغه اي، در حد بضاعتشان گامي در جهت آباداني مدارس ایران عزیزمان بر مي داشتند شايد هرگز شاهد حوادث همچون فاجعه تلخ سوختن دانش آموزان مدرسه شين آباد در آتش فقر نبوديم .

همراهان گرامي هنوز هم دير نيست ،اكنون وقت آن است كه به عنوان یک ایرانی احساس مسؤلیت بیشتر کرده تا با ياري خداوند و با كمك يكديگر به فكر تجهيز مدارس كودكي مان و یا كودكانمان باشيم . 

 

 

منتشرشده در بلاگ

روزهاي اول تعطيلات، همه نوجوانان نياز به استراحت دارند و مي‌خواهند بدون دغدغه خاطر، حسابي بخوابند و تنبلي کنند، اما تجربه سال‌هاي دراز نشان مي‌دهد که سرانجام روزي از روزهاي تابستان، به خود خواهند گفت: «خسته شدم از خوابيدن. حوصله‌ام سر رفته است».‏
براي گذراندن اوقات فراغت فرزندان شما پيشنهاد‌هايي وجود دارد. شايد با اجراي آن‌ها تعطيلات دراز تابستان بيشتر زير دندان شان مزه کند.
پيش از همه، از آن‌ها بخواهيد حتما ساعت يا ساعت‌هايي را به کارهاي خانه و کمک به اعضاي خانواده اختصاص دهند.
از آن‌ها بخواهيد علاقه و توانايي‌هاي خود را فهرست کنند و بنابر اولويت، براي پرورش و تقويت آن‌ها با هم برنامه‌ريزي كنيد.
اجازه دهيد فرزندان تان، اوقات فراغت خود را تا جايي که امکان دارد، با کارها و سرگرمي‌هاي گروهي بگذرانند.
ورزش را در برنامه‌ريزي‌ها فراموش نکنيد. به جز ورزش‌هايي که مي‌توان در خانه و فضاي بسته انجام داد، مکان‌هاي سرسبز و زيبا با امکانات فراوان از جمله بوستان‌ها وجود دارند که آن‌ها مي‌توانند با دوستان شان آنجا ورزش کنند.
در تهران بوستان بهشت مادران هم ويژه دختران و بانوان است که مي‌توانند آنجا راه بروند، بدوند، دوچرخه سواري کنند، ورزش‌هاي گروهي انجام دهند و از فضاي سرسبز و زيباي آن لذت ببرند.
اگر فرزندان شما تا به حال عضو نزديک‌ترين کتابخانه محل زندگي خود نشده اند، حالا وقتش است.
به آن‌ها پيشنهاد کنيد عضو کتابخانه بشوند و از کتا ب‌ها و نشريه‌هاي آن استفاده کنند. به اين ترتيب، هزينه خريد کتاب و نشريه خانواده کمتر خواهد شد.
ماهي يک بار همراه فرزندان تان به کتابفروشي‌هاي معتبر شهر سر بزنيد و از انتشار کتاب‌هاي تازه باخبر شويد.
ماهانه، مبلغي ويژه خريد کتاب به آن‌ها بدهيد.
نشست‌هاي کتابخواني با اعضاي خانواده ترتيب دهيد.
کتابخواني را در ساعت معين، وقتي خستگي کار، کم و بيش از تن همه در رفت، انجام دهيد. کتاب را طوري انتخاب کنيد که باسليقه همه اعضاي خانواده به ويژه فرزندان تان، به طور نسبي سازگار باشد.‏
حوصله به خرج بدهيد. خيلي از کتاب‌ها به يک بارخواندن مي‌ارزند. اگر در روستا زندگي مي‌کنيد، با دوستان تان در جايي سرسبز و خنک جمع شويد و باهم کتاب بخوانيد.
البته تهيه کتاب در روستا سخت است، اما مي‌توان فهرستي با مشارکت خود آن‌ها از کتاب‌هاي مناسب سن شان تهيه کنيد و آن را به کسي که بيشتر به شهر رفت و آمد دارد، بدهيد تا بخرد. اگر خودتان يا نزديکان تان هم به شهر رفت و آمد منظم داريد، مي‌توانيد اين كار را به عهده بگيريد.
چه در شهر زندگي کنيد، چه در روستا، به فرزندان‌تان پيشنهاد کنيد از کتاب‌هاي در دسترس و کتاب‌هايي که به روش‌هاي پيش گفته تهيه شده اند، کتابخانه کوچکي درست کنند و از ابتکار و سليقه، امکانات جمعي و وسايل در دسترس، براي اين کار بهره بگيرند.
از فرزندان‌تان بخواهيد براي تامين هزينه کتاب‌ها، پول‌هاي شان را روي هم بگذارند يا کارهاي ساده‌اي براي ديگران انجام دهند.
 کمک به رفع اشکالات درسي دانش آموزان کوچک‌تر محل، به عهده گرفتن خريد روزانه يا هفتگي همسايه‌ها. در صورت زندگي در مجتمع‌هاي مسکوني، همکاري در نظافت و آبياري باغچه‌هاي آن، و اگر در روستا يا پيرامون شهر هستيد، کمک به افراد سالمند، کار کشاورزي و کار در کارگاه‌هاي کوچک در برابر دريافت دستمزد و صرفه جويي در هزينه‌هاي شخصي و کنار گذاشتن بخشي از پول توجيبي‌شان.‏
پيشنهاد کنيد از ذوق و هنر و سليقه خود هم کمک بگيرند. با همکاري جمع دوستان‌شان کارهاي دستي درست کنند و با قيمت كم بفروشند.
اگر ديگران بدانند که آن‌ها درآمد اين کارها را براي خريد کتاب و راه اندازي کتابخانه هزينه مي‌کنند، حتما همکاري و همراهي خواهند کرد. سعي کنيد خود شما در اين همکاري و همراهي پيشقدم شويد.
براي انتخاب و خريد کتاب براي فرزندان تان يا گروه کتابخواني آن‌ها موضوع‌هاي مختلف و گوناگون را در نظر داشته باشيد( البته با مشارکت و نظر خواهي از خود آن‌ها) از جمله ادبيات کلاسيک، همچون شاهنامه فردوسيو بازنويسي‌هاي آن، باز نويسي‌هاي مثنوي مولوي، قصه‌هاي قرآن، شعرهاي نو و کهن، زندگينامه، تاريخ ايران و جهان، شرح تمدن‌ها و فرهنگ‌هاي گوناگون، رمان‌هاي ايراني و خارجي، افسانه‌ها، کتاب‌هاي علمي کتاب‌هايمربوط به محيط زيست و آداب شهروندي، صلح و مشارکت.
لازم است تا شکل گيري گروه کتابخواني فرزندان تان و دوستان آن‌ها، مدتي در کنارشان باشيد و به آن‌ها کمک کنيد. نظم دادن به کتابخواني جمعي بسيار اهميت دارد. پيشنهاد کنيد کتابي را با يکي از موضوع‌هاي بالا برگزينند و باهم بخوانند و براي خواندن تمام يا بخشي از آن وقتي را معين کنند.
همه اعضاي گروه کتابخواني، موظفند در روز تعيين شده، در نشست جمعي حضور يابند. درباره کتاب، شخصيت‌ها، تصويرها، زبان و آموزه‌هاي آن بحث کنند و کتاب را به نقد جمعي بگذارند. به آن‌ها بياموزيد به نظرهاي هم احترام بگذارند.
به گروه کتابخواني فرزندان تان پيشنهاد کنيد درباره کتابي که خوانده اند، فعاليت‌هاي عملي براي ارائه در جمع هم داشته باشـــند، همچون نمايش عروسکي، سايه، خيمه شب بازي و…، تهيه ي طومار و پرده از بخـــش‌هاي برجسته و هيجان انگـــيز آن( براي ادبيات کلاسيک مثـــل شاهنامه). از بـــزرگ ترهاي مجتمع مسکوني، اعضاي فاميل، همسايگان و دوستان تان دعوت کنيد در مراسم اجراي اين فعاليت‌ها حضور داشته باشند.
در زمينه تامين مکان و ابزار لازم براي اين فعاليت‌ها از امکاناتي که در کتابخانه محل زندگي، محل کار، آموزشگاه، مسجد و… محله تان وجود دارند، پس از توجيه مسئولان در مورد ضرورت انجام چنين فعاليت‌هايي براي اين که نوجوانان اوقات فراغت سالم و سودمندي داشته باشند، بهره بگيريد.
از فرزندان تان بخواهيد با استفاده از خوانده‌هاي خود، براي کمک به شما در سرگرم کردن کوچک ترها، برنامه‌هاي قصه گويي بگذارند.
به آن‌ها پيشنهاد کنيد براي کتاب‌هايي که مي‌خوانند و تصوير ندارند، تصوير گري کنند. مي‌توانيد از ده‌ها فعاليت ديگر براي تامين اوقات فراغت بهتر فرزندانتان الگو بگيريد و با تغيير آن‌ها با توجه به امکانات و موقعيت خانواده و محل زندگي، برنامه‌هاي جديدي ترتيب دهيد.
در هر حال، جلب مشارکت و توجه به سليقه و علاقه‌هاي فرزندان تان را در نظر داشته باشيد.به فرزندان تان پيشنهاد کنيد با دوستان علاقه مند خود، نشست‌هاي مشاعره (شعرخواني رقابتي) بگذارند. براي برندگان، جايزه کوچکي در نظر بگيريد.
به آن‌ها پيشنهاد کنيد ساعت‌هايي را که در فضاي باز با دوستان شان بيکار نشسته اند، يا از بازي و فعاليت‌هاي ديگر خسته شده اند، براي هم چيستان بگويند و به برندگان جايزه بدهند.
آن‌ها مي‌توانند با دوستاني که به مسائل محيط زيست علاقه‌مندند، گروه‌هاي دوستدار محيط زيست تشکيل دهند و به فعاليت‌هايي همچون مراقبت از فضاهاي سبز محله و خيابان، کمک به افزايش دانش زيست‌محيطي ديگران بپردازند.
با هم، روز يا روزهايي را به ديدار با سالمندان خانواده، به ويژه پدر بزرگ و مادر بزرگ اختصاص دهيد.
سعي کنيد در روز‌هاي معين به ديدار آن‌ها برويد. از آن‌ها بخواهيد خاطره‌هاي شان را براي فرزندان تان بازگو کنند، افسانه و قصه بگويند. به نوجوانان تان پيشنهاد کنيد صداي آن‌ها را ضبط کنند و از آنان عکس بگيرند.
اين کار‌ها، به جز آموزش دلجويي و احترام به سالمندان، يک نوع تاريخ نگاري هم هست و در آينده براي شما و خانواده ارزشمند‌تر خواهد شد. به اين ترتيب،نوجوانان تاريخچه‌اي از خانواده خود تهيه مي‌کنند.
به آن‌ها پيشنهاد کنيد کار بالا را به شکل گروهي در محله‌هاي قديمي هم انجام دهند.
براي تاريخچه‌نگاري محله، بايد بزرگان و معتمدان محل، مسجد‌هاي قديمي و امامزاده‌ها و مغازه‌هاي قديمي را شناسايي کنند، با افراد مصاحبه کنند و خاطرات شان را بنويسند، از مکان‌هاي قديمي عکس بردارند و از مجموع آن‌ها به سليقه گروه، آلبوم يا کتابچه‌اي درست کنند. به آن‌ها ارزش اين فعاليت و فعاليت بالا را گوشزد کنيد.
اگر در روستا زندگي مي‌کنيد، به ويژه در روستايي خوش آب و هوا و نزديک شــهر، حــتما در تابستان، مــسافراني به آنجــا خواهند آمد.
فرزندان شما مي‌توانند با کار گروهي، نقشه‌اي از روستا بکشند. جاهاي ديدني طبيعي و قديمي را معرفي کنند.
از محصولات طبيعي و صنايع دستي روستا عکس بگيرند و به نقشه پيوست کنند. اجازه دهيد اين نقشه‌هارا با بهاي عادلانه به مسافران بفروشند، يا اگر دل شان خواست، به رايگان در اختيار آن‌ها بگذارند.‏
اگر فرزندان شما يا نوجوانان شهر و روستا و محله‌تان موسيقي مي‌دانند و ساز مي‌نوازند، به آن‌ها پيشنهاد کنيد در فاصله‌هاي زماني معين، در جايي که پس از مذاکره با مسئولان در نظر گرفته شده است، با دوستان خود برنامه‌هاي موسيقي اجرا کنند.
خود شما و ديگران مي‌توانيد به تماشاي برنامه‌هاي آن‌ها برويد؛ چه با خريد بليت و چه رايگان. چنين برنامه‌هايي، افزون بر بالا بردن اعتماد بنفس در نوجوانان، به جلب علاقه بيشتر آن‌ها به موسيقي کمک مي‌کند.
به نوجوانان تان اجازه دهيد با نظارت شما، با استفاده از مهارت‌ها و دانسته‌هاي خود، در تابستان کار کنند و در برابر کارشان مزد بگيرند.
البته نظارت شما سبب خواهد شد محيط و نوع کارشان سالم و سازنده باشد.
از جمله کارهايي که آن‌ها مي‌توانند انجام دهند، تعمير وسايل خانه، دوخت و دوز شال و مانتوهاي ساده به ويژه آن‌ها که به پانچو معروف اند، درست کـــردن زيورهاي ساده، جعبه‌هاي هديه، آموزش کامپيوتر، تدريس به دانش آموزان مقاطع آموزشي پايين تر، کمـــک در کار‌هاي کشاورزي و باغباني، جمع کردن بچه‌هاي همسايه و بازي کـــردن و سرگرم کردن آن‌ها در ساعـــت‌هاي معيني از روز يا هفته و ده‌ها کار ديگر است که نوجوانان هوشمند و آگاه شما حتما از پس آن‌ها بر خواهند آمد.

منتشرشده در بلاگ
پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

فعالیت‌های تابستانی برای نوجوانان


مجموعه: والدین موفق

همانطور که گرمای تابستان از راه می رسد و مدرسه ها تعطیل می شوند ، والدین به این فکر می افتند که نوجوانان چگونه اوقات فرغت خود را سپری کنند؟دغدغه آنها این است که در طول این فصل و با این همه وقت آزاد فرزندان در طی چند ماه چه خواهند کرد.

در واقع خیلی زودتر از آنچه فکر کنیم، تابستان به پایان خواهد رسید و روز اول مدرسه آغاز خواهد شد ، پس سعی کنید تا برای یک تابستان خوب ، بهترین تصمیم ها را بگیرید و سعی کنید برای اینکه تعطیلات شاد و پرمحتوایی داشته باشید ، در آفتاب داغ تابستان اهداف تان را مشخص کنید.

با هم تصمیم بگیرید

در مرحله اول باید این نکته را از یاد نبریم نوجوانان علاقه مند هستند در مورد اوقات فراغت و چگونگی گذراندن آن خودشان تصمیم بگیرند. آنها معمولا در برابر تصمیماتی که در آن نقشی نداشته اند و از پیش تعیین شده است مقاومت می کنند.پس یادتان باشد، اگر می خواهید تعطیلات خوبی را سپری کنید، نظر آنها را جویا شوید.

یک سفر کوتاه

سفر کوتاه یک روزه می تواند برای نوجوانان هیجان انگیز باشد. شما می توانید تورهای چند روزه با برنامه های بسیار عالی و در عین حال تورهایی که از نظر اخلاقی مورد تایید شما هستند، برای نوجوانانتان پیدا کنید. شاید بتوان گفت او با شرکت در این تورها به طور غیر مستقیم مهارت های زندگی را می آموزد. می توانید در مورد تورهای تابستانی از مساجد محل ، فرهنگسرا های محلی و مدارس، یا با جستجوی آنلاین اطلاعات کسب کنید. خیلی از اوقات در تابستان و در طول سال فرهنگسراها تورهای گردشگری یک روزه در سطح شهر و بازدید از موزه ها را در برنامه کاری خود دارند. آشنایی نوجوانان با شهر محل سکونت، حس تعلق خاطر به شهر را در آنها افزایش می دهد و باعث می شود محل زندگی شان را زیباتر نگهداری کنند و درمورد آن تحقیق کنند.

وقتی با مطالعه خنک می شوید

در طول سال تحصیلی، برای نوجوانان لذت بردن از مطالعه یک کتاب غیر درسی زیبا و پرمحتوا، دشوار است و زمان لازم را برای این امر پیدا نمی کنند. بنابراین با گرم شدن هوا نوجوانان علاقه ای به بیرون ماندن از خانه ندارند. گاهی این موضوع باعث می شود آنها تا میانه روز از رختخوابشان بیرون نیایند. این موضوع علاوه بر اینکه از نظر تغذیه آنها را دچار مشکل می کند و یکی از وعده های مهم غذایی را از دست می دهند، همچنین باعث می شود نصف روزشان را در کسالت وبطالت سپری کنند. اما ترغیب آنها به مطالعه کردن باعث می شود تا راه زندگی شان را بهتر بشناسند و موضوع مورد علاقه شان را پیدا کنند. یک تابستان داغ، زمان بسیار خوبی برای مطالعه کتاب های خوب در خانه ، کتابخانه و یا به صورت آنلاین است. مجموعه کتاب های بسیاری برای نوجوان های وجود دارد ، شما با راهنمایی فرزندانتان به سادگی راه میانبری برای پرکردن اوقات فراغت و بدست آوردن اطلاعات به او نشان می دهید.

در تابستان خودکفا شوید

تابستان برای نوجوانان زمان بسیار خوبی برای کارآموزی است. آنها باتوجه به علاقه مندی هایی که دارند، می توانندکارهای مختلف انجام دهند. اگر فرزند شما به کارهایی از قبیل خیاطی وکارهای هنری علاقه مند است، شما می توانید برای پرداختن به پاره ای از علاقه مندی هایشان برای آنها مکان مناسبی پیدا کنید تا اوقاتی را به کارورزی بپردازند. یکی از مزایایی که این کار دارد این است که نوجوانان معمولا در هنگام انتخاب رشته دبیرستان در میان انبوهی از تردیدها راه خود را گم می کنند، یک کاروزی کوتاه مدت در تابستان به آنها کمک خواهد کرد تا برای انتخاب رشته بهترین تصمیم را بگیرند. ممکن است این دوره ها به شکل کار در مجله ، در شرکت معماری، مطب پزشک و یا کمک دستیار برقکار باشد.کاورزی در کنار یک تفریح خوب و شرکت در کلاس های ورزشی در کنار همسالان می توانند تابستان پر نشاط و در عین حال پر از تجربیات خوب را رقم بزند.

منبع:تبیان

 

منتشرشده در بلاگ

مجموعه: روانشناسی کودکان

 

برخلاف نیازهای جسمی، نیازهای روحی و احساسی كودك ممكن است مشخص نباشد و به همین دلیل نادیده گرفته شود اما این نیازها به اندازه نیازهای جسمی مهم هستند.برآورده شدن نیازهای روحی كودك و در یك كلام سلامت روانی آنها باعث می‌شود بچه‌ها خوب تفكر كنند ، پیشرفت اجتماعی داشته و مهارت‌های جدید را بخوبی بیاموزند.

علاوه بر این، دوستان خوب و كلمات تشویق آمیز از جانب بزرگسالان همه برای كمك به پیشبرد اعتماد‌به‌نفس و ایجاد عزت نفس مهم بوده و نگرش او را نسبت به زندگی بهبود می‌بخشد.

خانواده نقش اساسی در حفظ سلامت روانی كودكان دارد. در جریان رشد طبیعی هر كودك یك رشته تغییرات شناختی، عاطفی و اجتماعی را شاهد هستیم. كودك باید در محیط خانه تا حدی آزادی عمل داشته باشد و اگر كودك مدام توسط والدین محدود شود، در مدرسه اقدام به زورگویی خواهد كرد.

احترام گذاشتن والدین به كودكان، افزایش حس اعتماد به نفس و عزت نفس كودك و پرهیز از نامگذاری‌های خشن و نادرست روی كودك از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از زورگویی كودك در مدرسه است.

توجه داشته باشیم تربیتی كه آزادی را به كلی در كودك نادیده بگیرد و انتخاب و میل قلبی را از وی سلب كند و تنها مبتنی بر ترس و آداب خشك و بی‌روح ظاهری باشد، نه‌تنها دوام نمی‌یابد بلكه در نهایت به ركود وعصیان كودك می‌انجامد.

كودكان و نوجوانان در حال حاضر در معرض رسانه‌های مختلفی مانند اینترنت و رایانه قرار دارند. اگر خانواده‌ها نتوانند به مقدار كافی روی آنها تاثیر بگذارند، كودكان و نوجوانان از اثرات منفی این وسایل جمعی در امان نخواهند بود، بنابراین لازم است خانواده‌ها در تربیت صحیح فرزندان خود بكوشند.

امروزه خانواده‌ها از حالت سنتی خود خارج و به خانواده‌های مدرن تبدیل شده‌اند. این موضوع باعث شده تا نحوه تربیت فرزندان با گذشته تفاوت‌هایی پیدا كند. علاوه بر آن با كاهش تعداد بچه‌ها، ‌فرزند سالاری در خانواده‌ها پدید آمده كه همین امر موجب بروز مشكلات رفتاری در آنان شده است.

پذیرش پی‌درپی خواسته‌های فرزندان باعث می‌شود آنان دچار حالت عدم تحمل ناكامی ‌شوند. این در حالی است كه آنان باید بیاموزند برای مدت زمانی رسیدن به خواسته‌های خود را به تعویق بیندازد. اگر خانواده این اصل را رعایت نكند، كودك در ورود به اجتماع دچار سرخوردگی می‌شود چون او عادت كرده سریع به خواسته‌های خود دست یابد و در كانون توجه باشد.

 

از سوی دیگر از این بچه‌ها در خانواده در قبال خدماتی كه به آنها داده می‌شود، مسوولیت خواسته نمی‌شود، در نتیجه آنان مشكلات رفتاری پیدا می‌كنند و مضطرب می‌شوند.

در نظر داشته باشید تقریبا همه كودكان در طول رشد و در جریان سازگاری با این تغییرات دچار مشكلاتی می‌شوند و استرس و تعارضی كه به آن ایجاد می‌شوند ممكن است به مشكلات رفتاری، عاطفی و یادگیری در آنها بینجامد.

در این موارد مراجعه به روانپزشك یا متخصص علوم رفتاری می‌تواند كمك‌كننده باشد. در واقع درصد بسیار بالایی از مراجعات به درمانگاه‌ها و كلینیك‌های روانپزشكی اطفال مربوط به كودكان و نوجوانانی است كه مشكلات رفتاری، هیجانی و فكری دارند.

 

منتشرشده در بلاگ
پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

افزایش خلاقیت کودکان

       1. هرگز کودک را تحقیر نکنیم. کودکی که احساس حقارت کند هرگز دست به خلاقیّت نمی‌زند. 

  1. محیطی مناسب برای انجام کارهای خلاق آنها فراهم نمایید.
  2. امکانات و وسایلی در اختیار آنها قرار دهید تا به کمک آنها خلاقیت های خود را ابراز نمایند. به عنوان مثال وسایل موسیقی، نقاشی و طراحی و …
  3. کارهای خلاق کودکان را تشویق کنید و آنها را در معرض نمایش قرار داده و از ارزیابی بیش از حد آنان خودداری کنید.
  4. به عنوان بزرگسال، خود به انجام کارهای خلاق بپردازید و اجازه دهید کودکان شما شاهد کارهای خلاق تان باشند.
  5. به شیوه های آموزشی در خانواده خود توجه داشته باشید.
  6. برای کارهای خلاق دیگران ارزش قائل شوید.
  7. از تأکید بر تصورات قالبی در خصوص جنسیت کودکان شدیداً خودداری نمایید. ( به عنوان مثال دختر ماشین بازی نمی کند، پسر عروسک بازی نمی کند یا پسر گریه نمی کند.)
  8. امکان شرکت در فعالیت ها و کلاسهای ویژه را برای آنان فراهم نمایید.
  9. اگر مشکلات یا گرفتاریهای در خانواده وجود دارد از آن مشکلات به شیوه مثبتی استفاده کنید و با تشویق به کودک خود اجازه ابراز احساسات و اظهار نظر بدهید.
  10. توجه داشته باشیید که استعداد فقط سهم کوچکی از خلاقیت است و تمرین و نظم بخشیدن به آن از اهمیت بیشتری بر خوردار است.
  11. اجازه بدهید کودک خودش باشد حتی اگر رفتارهای عجیب از او سر بزند و سعی کنید در حضور جمع کودک خود را خلاق معرفی نکنید؛ در غیر این صورت اطرافیان انتظارات بیش از حدی از کودک شما خواهند داشت.
  12. با کودک خود شوخ طبع و مهربان باشید.

ویژگی‌های کودکان خلاق:

  1. کودکان خلاق اغلب با آب و تاب حرف می زنند. ذکر جزییات یک ماجرا و به تفضیل سخن گفتن  می تواند نشانه قدرت  خیال و تصور زیاد باشد.
  2. دقت و توجه شدید در گوش دادن، مشاهدهکردن یا انجام دادن  کاری دارند.
  3. شور و نشاط و مشغولیتهای شدید جسمانی دارند.
  4. در صحبتهای خود از قیاس استفاده می کنند.
  5. عادت به وارسی منابع مختلف دارند.
  6. با دقت به اشیا و پیرامون خود می نگرند.
  7. اشتیاق به صحبت کردن دربارهکشفیات بادیگران دارند.
  8. توانایی ابداع بازیهای جدید و تغییر در بازیها دارند.
  9. کنجکاوی زیادی برای سردرآوردن از امور دارند.
  10. در گفتار خود جسارت زیادی دارند.
  11. سئوالات عجیبی طرح می نمایند.

 

منتشرشده در بلاگ
پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

يلدا بلندترين شب سال

هيچ ورزشي براي قلب ،بهتر از خم شدن و گرفتن دست افتادگان نيست . يلداي مهرباني كه نماد خانواده دوستي و عشق ورزيدن به هم نوع است را شادباش مي گوييم .

 

untitled

منتشرشده در بلاگ

پاداش‌های خدمت به مردم

در منابع روایی، تعبیرات حیرت‌زایی از پاداش خدمت به خلق و مردم شده است که به نمونه‌هایی اشاره می‌شود:

برتر از 10 طواف

اسحاق بن عمار می‌گوید: امام صادق(ع) فرمود: ای اسحاق! هرکه این خانه (کعبه) را یک بار طواف کند خداوند برای او هزار حسنه می‌نویسد و هزار سیئه از او محو می‌کند و هزار درجه او را بالا می‌برد و هزار درخت برای او در بهشت می‌کارد و ثواب آزاد کردن هزار بنده برایش می‌نویسد، تا به ملتزم می‌رسد هشت در بهشت را برای او می‌گشاید و سپس به او می‌فرماید: از هر کدام از آنها که خواستی وارد شو.

گفتم: فدایت شوم. همه اینها برای کسی است که طواف می‌کند؟ فرمود: نَعَمْ أَ فَلَا أُخْبِرُکَ بِمَا هُوَ أَفْضَلُ مِنْ هَذَا؟؛ بله. آیا به تو خبر ندهم از چیزی که از این هم با فضیلت‌تر است؟عرض کردم: آری. فرمود: «هر کس حاجتی برای برادر مؤمنش برآورده کند، خداوند برای او [ثواب] طوافی و طوافی و طوافی می‌نویسد. [حضرت همین طور شمرد] تا به 10 طواف رسید.»

برآورده شدن صدهزار حاجت

حضرت صادق(ع) فرموده است: کسی که یکی از خواسته‌های برادر مؤمنش را برآورد، خداوند در روز قیامت، صد هزار خواسته او را برمی‌آورد که نخستین آنها بهشت است و از جمله این پاداش آن است که خویشان و آشنایان و برادران دینی او را نیز وارد بهشت می‌کند؛ به این شرط که ناصبی (به دشمنی اهل بیت) نباشند.»

برتر از هزار بنده آزاد کردن

حضرت صادق(ع) در حدیث دیگری فرموده است: «روا ساختن حاجت مؤمن، از آزاد ساختن هزار بنده و بارکردن هزار اسب در راه خدا (فرستادن به جهاد) بهتر است.»

عبادت دهر

راستی خداوند، گاه آن چنان درب رحمت و فضل خویش را باز کرده است که بنده در یک لحظه و با یک عمل، به اندازه تمام عمر خویش می‌تواند کار و ثواب انجام دهد.

امام صادق(ع) از پدرانش از رسول خدا(ص) چنین نقل کرده است که آن حضرت فرمود: کسی که حاجت برادر دینی خود را برآورد، مانند کسی که همه عمر، خدا را عبادت کرده باشد.

رسول خدا(ص) می‌فرماید: کسی در راه حاجت مؤمن تلاش کند، گویا 9 هزار سال خدا را عبادت کرده است؛ در حالی که روزها را روزه و شب‌ها را در حال قیام (نماز) بوده است.

برطرف شدن گرفتاری

ما موظفیم برای رفع گرفتاری‌های خود تلاش کنیم؛ ولی بدانیم راه رفع گرفتاری‌ها فقط تلاش مستقیم برای برداشتن آن گرفتاری نیست. گاه برآوردن حاجت دیگران و گره از کار دیگران گشودن، صدها گره از زندگی ما را باز می‌کند.

رسول خدا(ص) فرمود: به راستی خداوند، مؤمن را تا زمانی که برادر مؤمن خود را یاری رساند، یاری می‌کند و کسی که یک گرفتاری از گرفتاری‌های برادر مؤمنش را در دنیا برطرف کند، خداوند هفتاد گرفتاری، از گرفتاری‌های آخرت او را برطرف می‌کند.

* البته رفع گرفتاری برادران مؤمن، در رفع گرفتاری دنیوی نیز مؤثر است. اکنون به این داستان‌ها در این باره توجه کنید:

مرحوم مرشد چلویی معروف، خدمت شیخ رسید و از کسادی بازارش گلایه کرد و گفت: «این چه وضعی است، روزی بود که سه چهار دیگ چلو می‌فروختیم و مشتری‌ها فراوان بودند؛ ولی اکنون روزی یک دیگ هم مصرف نمی‌شود.» شیخ تأملی کرد و گفت: «تقصیر خودت است که مشتری‌ها را ردّ می کنی!» مرشد گفت: «من کسی را ردّ نکردم؛ حتی از بچه‌ها هم پذیرایی می‌کنم و نصف کباب به آنها می‌دهم.» شیخ گفت: «آن سیّد چه کسی بود که سه روز غذای نسیه خورده بود، بار آخر او را هل دادی و از درِ مغازه بیرون کردی؟!»مرشد سراسیمه در پی آن سید می‌رود و از او عذرخواهی می‌کند و بعد از آن، تابلویی به این صورت نصب می‌کند: «نسیه داده می‌شود؛ حتی به شما. وجه دستی به اندازه وسعمان پرداخت می‌شود» و آن گاه وضعش به حالت اوّل برمی‌گردد.

مهندسی یکصد دستگاه ساختمان ساخته بود و به دلیل بدهکاری زیاد، فراری شده بود و ساختمان‌ها هم فروش نمی‌رفت. از شیخ رجبعلی راهنمایی خواست. او گفت که باید خواهرت را راضی کنی. او نیز خواهرش را با دادن سهم ارثش راضی کرد. همچنین با سفارش شیخ، یکی از خانه‌های ساخته شده را به خواهرش واگذار کرد و وی را از اجاره‌نشینی نجات داد. فردای همان روز، سه تا از خانه‌ها فروش رفت و گرفتاری او برطرف شد.

امنیت در قیامت

کسی که در سختی‌ها و گرفتاری‌های مردم، آنها را یاری برساند و با برآوردن حاجات آنان به آنها آرامش هدیه کند، خداوند در سخت‌ترین مراحل زندگی پس از مرگ، یعنی قیامت به او امنیت و آرامش اعطا می‌کند.

در بیان موسی بن جعفر(ع) آمده است: «إِنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِی الْأَرْضِ یَسْعَوْنَ فِی حَوَائِجِ النَّاسِ- هُمُ الآْمِنُونَ یَوْمَ الْقِیَامَة؛[10] برای خداوند در روی زمین، بندگانی هستند که در راه رفع حوایج مردم تلاش می‌کنند. آنان در روز قیامت، ایمن‌اند.»

البته خدمت‌رسانی به مردم در همین دنیا به انسان آرامش و انبساط درونی می‌دهد و در روایات نیز به آن اشاره شده است.

خوشحالی‌های متعدد

برآوردن حاجات مردم و خوشحال کردن خلق، هم زمینه خوشحالی خدا و رسولش را فراهم می‌کند و هم عامل خوشحالی انسان در دنیا و عالم قبر می‌شود.

امام باقر(ع) به نقل از رسول خدا(ص) فرمود: «مَنْ سَرَّ مُؤْمِناً فَقَدْ سَرَّنِی وَ مَنْ سَرَّنِی فَقَدْ سَرَّ اللَّه؛ کسی که مؤمنی را خوشحال کند، مرا خوشحال کرده است. و کسی که مرا خوشحال کند، خدا را خوشحال کرده است.»

حنان بن سدیر از پدرش نقل کرده است که در محضر امام صادق(ع) بودم. سخن از حق مؤمن به میان آمد. حضرت به من رو کرد و فرمود: «ای اباالفضل! می‌خواهی از حال مؤمن در پیشگاه الهی خبر دهم.» عرض کردم: «بله، فدایت شوم.» فرمود: «هنگامی که خدا روح مؤمن را قبض می‌کند، دو ملک مراقب او به آسمان بالا می‌روند و عرض می‌کنند: «ای پروردگار! این، خوب بنده‌ای است ؛ چرا که نسبت به اطاعت شما سریع، و در معصیت شما کند بود. حال که روح او را قبض کرده‌ای، چه دستوری برای ما درباره او دارد؟» خدای جلیل و جبّار می‌فرماید: «به دنیا فرود آیید و نزد قبر او باشید. تکبیر و تسبیح و تهلیل و تمجید من را بگویید (یعنی الله اکبر و لا اله الا الله بگویید) و ثواب آن را برای این بنده‌ام بنویسید تا آن روزی که او را از قبر مبعوث سازم.»

سپس آن حضرت فرمود: «می‌خواهم بیشتر بگویم؟» گفتم: «بله» فرمود: «وقتی خداوند مؤمن را از قبرش برانگیخت، با او شکلی و مثالی همراه می‌شود که در جلو او حرکت می‌کند. هر جا مؤمن ترسی از ترس‌های قیامت را می‌بیند، آن مثال می‌گوید: «ناراحت و محزون نباش. من به سرور و شادی و کرامت از طرف خداوند بشارت می‌دهم» تا آن گاه که در پیشگاه عظمت الهی قرار گیرد. خداوند به آسانی اعمالش را محاسبه می‌کند و دستور می‌دهد که وارد بهشت شود؛ در حالی که تمثال، جلو اوست.»

مؤمن به او می‌گوید: «خداوند تو را رحمت کند چه نیکو از قبر همراه من شدی و همیشه مرا به شادی و سرور و کرامت خداوند بشارت دادی. تو کیستی؟ پس تمثال می‌گوید: «من آن خوشحالی هستم که بر [قلب] برادر مؤمنت [بر اثر برآوردن حاجتش] در دنیا وارد کردی. خدا مرا آفریده است تا تو را بشارت دهم.»

راستی با این همه آثار و برکات برای خدمت‌رسانی به مردم و انجام حوایج خلق، آیا جا ندارد که انسان تلاش کند تا در ردیف خادمان به مردم قرار گیرد و گره از زندگی آنان باز کند؟ امامان عظیم‌الشأن، علاوه بر بیان آثار و نتایج خدمت به خلق و الگوی عملی بودن برای این کار از شیعیان خواسته‌اند در ردیف خدمتگزاران به خلق و مردم باشند.

جزای امتناع از خدمت به خلق

فقدان ایمان کامل

حضرت صادق(ع) فرمود: «ای رفاعه! به خدا و محمد و علی ایمان نیاورده است کسی که هر گاه برادر مؤمن او برای رفع حاجتی نزد وی بیاید، با چهره باز با او برخورد نکند. اگر بتواند خود حاجت او را برآورد، باید در این باره به سرعت اقدام کند و اگر نمی‌تواند نزد دیگران برود تا حاجت او را برآورده سازد و اگر کسی غیر از این باشد که برایت وصفت کردم، هیچ گونه ولایت و رابطه‌ای بین ما و او نیست.»

رفتن به جهنّم

در قرآن کریم نیز به این امر، اشاره شده است؛ آنجا که به جهنمی‌ها گفته می‌شود: «چرا وارد جهنم شدید؟» در جواب می‌گویند: «ما از نمازگزاران نبودیم و فقرا را طعام ندادیم.»

فقدان دین

پیامبر اکرم  فرمود: «کسی که در هر صبح‌گاه به امور مسلمین همت نگمارد و در اندیشه کارهای آنان نباشد از آنها نیست و کسی که بشنود مردی فریاد می‌زند و از مسلمانان کمک می‌طلبد و به او کمک نکند مسلمان نیست.»

خواری دنیا و آخرت

امام صادق(ع) فرمود: «هر مؤمنی که برادر دینی خود را یاری ندهد و او را خوار سازد با اینکه قدرت یاری او را دارد، خداوند او را در دنیا و آخرت خوار کند.»

ابوحمزه ثمالی می‌گوید که روز جمعه‌ای نماز صبح را با امام سجاد(ع) به جا آوردم. پس از نماز، با هم به سمت خانه آن حضرت، روانه شدیم. آن حضرت، کنیزک خود به نام سکینه را فراخواند و فرمود: «امروز، جمعه است. هیچ سائلی از در خانه من نمی‌گذرد؛ مگر اینکه او را اطعام می‌کنید.»ابوحمزه عرض کرد: «هر سائلی به در خانه می‌آید که مستحق نیست.» امام(ع) فرمود: «بیم آن دارم که بعضی از آنان مستحق باشند و ما او را برانیم و به واسطه این عمل، آنچه بر یعقوب و آل یعقوب نازل شد؛ بر ما اهل بیت نازل شود. آنان را طعام کنید؛ آنان را اطعام کنید. یعقوب پیامبر، همه روزه برای خوراک خود و خانواده‌اش یک قوچ ذبح می‌کرد. یک روز جمعه هنگام افطار، سائل مؤمنی از در خانه یعقوب می‌گذشت. وی ندا در داد که این سائل گرسنه و غریب را از بقیه غذای خود طعام کنید.آنان با اینکه صدای او را می‌شنیدند، گفته‌هایش را راست نپنداشتند و او را تصدیق نکردند. آن مستمند چون از ایشان ناامید شد و شب فرا رسید به راه خود ادامه داد و شب را با شکم خالی در حالی که از گرسنگی خود به خدا شکایت می‌کرد، به صبح رساند. یعقوب و خانواده‌اش نیز با شکم سیر و در حالی که هنوز مقداری از غذای آنان باقی بود خوابیدند.

صبح فردا خداوند به یعقوب وحی کرد: «بنده مرا چنان ذلیل کردی که مستحق غضب و تأدیب من و نزول عذاب و ابتلای خود و پسرانت شدی. ای یعقوب! از میان پیامبرانم آنانی نزد من محبوب‌ترند که بر بندگان مسکین من رحم کنند. آنان را به خود نزدیک ساخته، اطعامشان کنند و پناهگاه آنان باشند. ای یعقوب! چرا بر بنده من رحم نکردی؛ بنده‌ای که عبادتش بسیار و به اندکی از متاع دنیا راضی بود؟ به عزتم سوگند! تو را مبتلا خواهم ساخت و تو و پسرانت را آماج مصیبت‌ها قرار خواهم داد.»

ابوحمزه: «یوسف آن خواب معروف را چه وقت دید؟» امام(ع) فرمود: «در همان شبی که خانواده یعقوب سیر خوابیدند و مستمند، گرسنه بود.»

از آنچه گفته شد به خوبی روشن است که خدمت به مردم و گره‌گشایی از کار مردم و خدمتگزاری آنان، از پاداش‌های بزرگ و فراوانی برخوردار است و در دنیا و آخرت، دست انسان را می‌گیرد؛ به همین سبب، یکی از مهم ترین کارهای انبیا و امامان، خدمت به خلق بوده است و شانه خالی کردن از برآوردن حاجات مردم با تمکن و قدرت، آثار زیانبار دنیوی و اخروی دارد.

 

منتشرشده در بلاگ
پنج شنبه, 11 دی 1348 ساعت 03:30

ویروس کرونا

ویروس کرونا ؛ علائم بیماری کرونا چیست؟

سازمان بهداشت جهانی اعلام وضعیت اضطراری کرده است. میلیون‌ها نفر در چین در قرنطینه هستند. هر لحظه تعداد مبتلایان و قربانیان این ویروس افزایش پیدا می‌کند. اکثر کشور‌های جهان به حالت آماده‌باش در آمده‌اند و ورود و خروج اتباع چینی به این کشورها ممنوع شده. دلیل تمام این اتفاقات، ویروس مرموز و مرگبار کرونا است. ویروسی که سر و کله‌اش در اواخر دسامبر 2019 میلادی در ووهان چین پیدا شد و این روزها در صدر اخبار جهان قرار دارد.

کابوس جدیدی که این روزها همه جهان را درگیر کرده، شیوع ویروس خطرناکی به نام کرونا است. این ویروس، طیف وسیعی از بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی، سارس، آنفولانزا و مرس را شامل می‌شود. تا کنون، 6 نمونه از خانواده کرونا ویروس کشف شده است و با شیوع گونه جدید در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین، تعداد ویروس‌های شناخته شده از این خانواده به 7 عدد رسید. اما روش‌های پیشگیری از کرونا چیست؟ با ما در نابرو همراه باشید تا علائم بیماری کرونا را بیشتر بشناسید و با روش‌های پیشگیر یاز این بیماری آشنا شوید.

بیماری ویروسی کرونا چیست؟

کرونا (corona) به معنای تاج یا هاله است و شکل ظاهری ویروس کرونا زیر میکروسکوپ، شبیه به یک تاج سلطنتی است. کرونا ویروس‌ها، طیف وسیعی از ویروس‌ها را شامل می‌شوند. ساده‌ترین نوع آن سرماخوردگی معمولی و پیچیده‌ترین نوع آن در حال حاضر بیماری کرونا است. شهر ووهان چین اولین شهری است که درگیر بیماری ویروسی کرونا شده. در حال حاضر تمام ساکنان این شهر در قرنطینه قرار دارند.

شکل ساده‌تر این ویروس در گذشته نیز در بیماری‌هایی مانند سارس و نوعی آنفولانزا، مشاهده شده بود اما عامل بیماری مرگباری که این روزها دنیا را به حالت اضطرار در آورده است، جدیدترین نوع ویروس کرونا است. سرعت انتقال این بیماری، بسیار بالا است به طوری که پس از حدودا دو ماه از شروع این بیماری، حدودا 11 هزار و نهصد نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده‌اند و تقریبا 260 نفر بر اثر بیماری ویروسی کرونا فوت کرده‌اند؛ البته این آمار به سرعت در حال افزایش است.

علائم بیماری کرونا

تاریخچه و منشاء بیماری کرونا

ویروس کرونا، ویروسی عفونی است که گلو، سینوس‌ها و دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند. کرونا ویروس‌ها، اولین بار در سال 1965 کشف شده‌اند. تا اواسط دهه 1980 دانشمندان در حال مطالعه و بررسی انواع کرونا ویروس‌ها بودند. تا پیش از این، دانشمندان شش نوع ویروس کرونا را کشف کرده بودند. در اواخر سال 2019 میلادی نوع جدیدی از ویروس کرونا در شهر ووهان چین مشاهده شد. سرعت بالای انتقال این بیماری و تعداد زیاد قربانیان آن، باعث شد کشور چین وضعیت اضطراری اعلام کند و 18 شهر از جمله شهر ده میلیونی ووهان را به طور کامل قرنطینه کند.

تمام کرونا ویروس‌های گذشته، منشاء حیوانی داشته‌اند. به طور مثال منشاء بیماری مرس، شتر بود و بیماری سارس نیز از خفاش به گربه و از گربه به انسان رسیده. ویروس جدید کرونا از بازار دریایی شهر ووهان چین منتقل شده، ممکن است محصولات دریایی این بازار مانند نهنگ سفید یا حیوانات زنده‌ای مثل مرغ، خفاش، خرگوش و مار که در این بازار به فروش می‌رسد، منشاء این بیماری باشند.

پیش از بیماری کرونا، بیماری سارس مهم‌ترین بیماری خطرناکی که منشاء آن کرونا ویروس بود، به حساب می‌آمد. سارس نیز از خاورمیانه شروع شد و پیشرفت قابل توجه‌ای داشت و قربانیان بی‌شماری گرفت. در حال حاضر (ژانویه 2020) این بیماری در سراسر جهان، پراکنده شده و در چند کشور اروپایی، در آمریکا و چند کشور آسیایی مواردی از ابتلا به بیماری کرونا مشاهده شده. تاکنون موردی از ابتلا به بیماری کرونا در ایران گزارش نشده.

علائم ویروس کرونا

علائم و نشانه‌های بیماری کرونا

کرونا در ابتدا شبیه به یک سرماخوردگی ساده است و با گذشت زمان علائم آن شدیدتر می‌شود. آبریزش بینی، گلو درد شدید، تب برای مدتی طولانی، سردرد و تنگی نفس از مهم‌ترین علائم بیماری کرونا است. کودکان و افرادی که دارای مشکلات تنفسی، بیماری قلبی، ضعف سیستم ایمنی به دلیل انواع سرطان‌ها و بیماری‌های نقص ایمنی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا ویروس قرار دارند.

در موارد خفیف، علائم این بیماری، شبیه به سرماخوردگی است و گاهه به اشتباه، آنفولانزا تشخیص داده می‌شود؛ اما شدت بیماری پس از چند روز بیشتر می‌شود و سرفه‌های شدید، تب بالا و درد و ضعف بدن به آن اضافه می‌شود. در موارد حاد این ویروس کلیه‌ها و دستگاه تنفسی فرد را درگیر می‌کند و باعث بروز مشکلات جدی برای بیمار می‌شود.

ویروس جدید کرونا ابتدا با تب خفیف حضور خود را در بدن میزبان اعلام می‌کند. کمی پس از تب، بیمار دچار سرفه‌های خشک می‌شود. گاهی اوقات، تب انقدر خفیف است که تشخیص داده نمی‌شود، بنابراین توجه به سرفه‌های خشک بی‌دلیل، حائز اهمیت است. حدودا 7 الی 10 روز بعد از سرفه‌ها، بیمار دچار تنگی نفس می‌شود، به مرور تب و تنگی نفس، شدت پیدا می‌کند و بیمار را راهی بیمارستان خواهد کرد. لازم است به محض مشاهده علائمی مانند تب، سرفه و تنگی نفس به پزشک مراجعه کنید و از نظر ابتلا به ویروس کرونا بررسی شوید.

روش‌های پیشگیری از ویروس کرونا و خطرات ویروس

ویروس جدید کرونا، هفتمین کرونا ویروس شناخته شده در حال حاضر است. این ویروس به قدری جدید و ناشناخته است که هنوز درمانی برای آن وجود ندارد. کرونا می‌تواند در ابتدا با علائمی مانند سرماخوردگی عادی بروز کند و بعد به صورت سرفه، تنگی نفس شدید، تب و مشکلات حاد تنفسی ادامه یابد. این ویروس علاوه بر مشکلات تنفسی، تأثیر مخربی هم بر کبد، کلیه و گوارش انسان می‌گذارد؛ اما پیشگیری از ویروس کرونا بسیار ساده است. بنابراین در بیماری کرونا، مهم‌ترین مسئله پیشگیری از ابتلا به ویروس است. پزشکان، مهم‌ترین عامل پیشگیری و اولین خط دفاع در برابر ویروس کرونا را شست‌وشوی صحیح دست‌ها می‌دانند. علاوه بر شست‌وشوی مرتب دست‌ها، رعایت موارد زیر برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا الزامی است:

  • شست‌وشوی دست و صورت: اولین قدم در جلوگیری از ابتلا به کرونا، شست‌وشوی مرتب و اصولی دست و صورت و پرهیز از لمس صورت با دست‌های آلوده است. قبل و بعد از خوردن غذا، قبل و بعد از حضور در اماکن عمومی، در محیط کار و تحصیل، لازم است مکررا، دست‌های خود را با آب و صابون یا ژل ضد عفونی‌کننده حاوی الکل، بشویید.
  • هنگام عطسه یا سرفه خود یا دیگران، دهان و بینی خود را با دستمال تمیز بپوشانید و پس از سرفه و عطسه دستمال را در سطل زباله دردار بیاندازید.
  • با افرادی که علائم سرماخوردگی مانند تب یا سرفه دارند به هیچ وجه تماس و برخوردی نداشته باشید و تا حد امکان از آن‌ها فاصله بگیرید و اگر مجبورید با آن‌ها در یک ساختمان باشید، حتما از ماسک استفاده کنید.
  • از لمس و نوازش حیوانات اهلی و غیراهلی خودداری کنید و اگر ناخودآگاه حیوانی را لمس کردید، بلافاصله دست خود را با آب و صابون بشویید.
  • ویروس کرونا ممکن است تا یک هفته به صورت نهفته در بدن وجود داشته باشد و پس از یک هفته علائم بیماری بروز کند در نتیجه ممکن است، افرادی که علائم بیماری را ندارند نیز، ناقل ویروس نهفته کرونا باشند، بنابراین در دوران شیوع این ویروس مطلقا از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کنید.
  • ویروس کرونا حدودا 12 ساعت روی سطوح، فعال باقی می‌ماند. بنابراین بعد از لمس میز، صندلی، دستگیره‌های اتوبوس و … حتما دست‌های خود را ضد عفونی کنید.
  • گوشت و تخم‌مرغ را به خوبی بپزید.
  • در حین تمیز کردن گوشت مرغ یا گوسفند و گوساله به هیچ وجه دستتان را به چشم، بینی یا اطراف دهان خود نزنید و حتما پس از اتمام کار دست خود را با آب و صابون بشویید.
  • از افرادی که به تازگی در کشور چین یا تایلند، بوده‌اند تا حد امکان دوری کنید.
  • اگر قصد مسافرت دارید و دچار تب و سرفه شده‌اید، سفر خود را لغو کرده و به پزشک مراجعه کنید.
  • افرادی که در محیط کار با دام زنده و غیر زنده، حیوانات وحشی و اهلی، مرغ و ماهی سر و کار دارند، بیشتر از سایرین در معرض ویروس کرونا قرار دارند. این افراد باید به دفعات زیاد، دست‌های خود را بشویند و دقت کنند که با دست آلوده صورتشان را لمس نکنند.
  • استفاده مناسب و اصولی از ماسک در پیشگیری از بیماری کرونا، بسیار مهم است. اگر از ماسک‌های یک بار مصرف استفاده می‌کنید، دقت کنید که سمت آبی ماسک باید به سمت بیرون باشد و قسمت ضخیم‌تر ماسک نیز روی بینی قرار بگیرد. این ماسک‌ها یک بار مصرف هستند و به محض برداشتن باید دور ریخته شوند. ماسک‌های فیلتردار در پیشگیری از ویروس کرونا مناسب‌ترند، زیرا قابل شست‌وشو هستند و به دلیل ضخامت بیشتر، محافظت بیشتری از دهان و بینی دارند.
  • اگر دچار علائم بیماری شدید به پزشک مراجعه کنید و در صورت ابتلا به بیماری کرونا تا زمان بهبود در خانه بمانید و برای انتقال ندادن ویروس از اطرافیان خود فاصله بگیرید و نکات بهداشتی را کاملا رعایت کنید.

هر چند که ترس و نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا بر تمام جهان سایه انداخته است، اما با توجه به آمار مرگ و میر نسبت به تعداد مبتلایان، می‌توان امیدوار بود که میزان خطری که کرونا برای جامعه بشری دارد، شاید کمتر از آن چیزی است که در بین مردم شایع شده. در واقع، نگاهی به آمار کشته‌های بیماری هم‌خانواده کرونا یعنی آنفولانزا، نشان می‌دهد که این ویروس، شاید آن‌چنان هم هولناک و مرگبار نباشد.

ویروس کرونا تاکنون، نزدیک به 68 هزار نفر را مبتلا کرده است که حدود 1665 نفر از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که به طور متوسط، سالیانه حدود ۵ میلیون نفر به آنفولانزا دچار می‌شوند و آمار کشته‌های این بیماری حتی به سالی ۶۵۰ هزار نفر هم می‌رسد. همین‌طور در سال ۲۰۱۸ میلادی، بیشتر از یک میلیون نفر در اثر ابتلا به سل، و حدود ۱۵۰ هزار نفر در اثر سرخک، جان خود را از دست دادند.

منتشرشده در بلاگ

با ادامه نمایان شدن ویروس کرونای جدید در جوامع بیشتر، این ویروس در سرتاسر جهان افراد را (ازجمله بسیاری از خانواده‌ها در کالیفرنیا) مبتلا می‌کند. Children’s Hospital Los Angeles با جدیت در تلاش برای محافظت از بیماران، خانواده‌ها و اعضای تیم پزشکی است.

ما از متخصصان خود درخواست کرده‌ایم حقایقی را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم به کمک آنها به سؤالات عمده‌ای که والدین می‌پرسند پاسخ دهیم. در ادامه، اطلاعاتی درباره این ویروس، کارهایی که برای پیشگیری از سرایت هر چه بیشتر آن باید انجام داد و نحوه حفاظت از خود دربرابر خطر آلوده شدن ارائه شده است.

ویروس‌های کرونا چه هستند؟ 

ویروس‌های کرونا گروه بزرگی از ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتی‌های تنفسی شوند؛ این ناراحتی‌ها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروس‌های کرونای حیوانی، انسان‌ها را آلوده می‌کنند و سپس بین آنها سرایت پیدا می‌کنند. شاید ویروس SARS (نشانگان تنفسی حاد) در سال 2002 الی 2003 را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونه‌ای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسان‌ منتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروس‌ کرونا MERS (نشانگان تنفسی خاورمیانه) نام دارد که در سال 2012 در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.

در نتیجه آزمایش من، «ویروس کرونا» قید شده است. جای نگرانی دارد؟ 

لزوماً خیر. اکثر موارد تشخیص ویروس کرونا مانند این است که به شما بگویند آنفلوانزا یا سرماخوردگی عادی دارید. به خاطر داشته باشید که اصطلاح «ویروس کرونا» کل یک خانواده ویروس‌ را دربرمی‌گیرد. مثبت بودن نتیجه آزمایش ویروس کرونا دلیلی برای نگرانی نیست. ممکن است کمی گیج‌کننده باشد، پس لطفاً در صورت مشاهده قید شدن این واژه، با پزشک یا تیم مراقبتی خود مشورت کنید.

ویروس کرونا چگونه سرایت پیدا می‌کند؟

این ویروس معمولاً ازطریق سرفه و عطسه، تماس شخصی با فرد آلوده یا لمس کردن سطوح آلوده و پس از آن لمس دهان، بینی و چشم‌ها در بین افراد سرایت می‌کند.

افراد چگونه می‌توانند از سرایت این بیماری پیشگیری کنند؟ 

«مراکز کنترل بیماری و پیشگیری از بیماری» (CDC) روش‌های بهداشتی صحیح زبر را توصیه می‌کنند: ازجمله شستشوی مکرر دست، مصرف مایعات، سرفه کردن در قسمت داخلی آرنج یا دستمال کاغذی و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری. به‌علاوه، توصیه می‌کنیم که حتی وقتی بیمار نیستید در خانه بمانید، مگر اینکه واقعاً لازم باشد بیرون بروید، و حفظ فاصله در جوامع را رعایت کنید (حداقل شش فوت از دیگران فاصله بگیرید).

علائم بیماری ویروس کرونای جدید (کووید-19) چیست؟ 

CDC یادآور می‌شود که علائم ویروس کرونای جدید شامل «تب و علائم بیماری دستگاه تنفسی تحتانی (مثل سرفه، مشکل در تنفس) است.» از تماس با شخصی که مشکوک به ابتلا به ویروس است، خودداری کنید.

آیا کووید-19 قابل درمان است؟ 

هیچ واکسنی وجود ندارد و از آنجایی که ویروس است، آنتی‌بیوتیک‌ها هم روی آن تأثیری ندارند. ارائه‌دهندگان مراقبت بهداشتی بدون اینکه درمان خاصی وجود داشته باشد، عموماً اقدام به معالجه علائم و ایجاد احساس راحتی بیشتر در بیمار می‌کنند.

آیا CHLA بیماران و ملاقات‌کنندگان را غربال می‌کند؟ 

کارکنان کادر پزشکی ما، در همه تعاملاتشان با بیماران، از کلیه دستورالعمل‌های جدید «اداره بهداشت عمومی شهرستان لس‌آنجلس» پیروی می‌کنند تا مانع از سرایت این ویروس جدید شوند. تمام کارمندان و ملاقات‌کنندگان بیمارستان‌ها به‌صورت شفاهی درخصوص علائم این بیماری غربال می‌شوند. هر شخصی که در غربالگری شفاهی رد شود، آزمایش تشخیص ویروس روی او انجام می‌شود. به‌علاوه، آزمایش تشخیص ویروس روی تمامی بیماران CHLA پس از پذیرش در بیمارستان انجام می‌شود. این مورد شامل آزمایش بیماران با رویه‌های آتی است.

در صورت داشتن چه علائمی باید به پزشک مراجعه کرد؟ 

اگر شما یا فرزندتان تب، سرفه یا مشکلی در تنفس دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکوک به کووید-19 هستید، پیش از ویزیت با پزشک یا بخش اورژانس تماس بگیرید تا این مرکز اطمینان حاصل کند که شما در صورت ابتلا به این ویروس، شخص دیگری را در معرض خطر ویروس قرار نمی‌دهید.

 

منتشرشده در بلاگ
صفحه1 از3

درباره ما

اینستاگرام ما

بالا
ما از کوکی ها برای توسعه وب سایت استفاده می کنیم. ادامه استفاده شما نشان دهنده رضایت شماست. جزئیات بیشتر...